Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.05.2024, 16:29

Головна » 2015 » Листопад » 12 » ЧОМУ ТРЕБА БУТИ ТЕРПЛЯЧИМ і СМИРЕННИМ
14:48
ЧОМУ ТРЕБА БУТИ ТЕРПЛЯЧИМ і СМИРЕННИМ

ЧОМУ ТРЕБА БУТИ ТЕРПЛЯЧИМ І СМИРЕННИМ

                           Тi, хто володiє терпінням позбуваються від багатьох скорбот (Прп. Єфрем Сирiн).

Всi святi досягли обіцяного постiйним i довгим терпінням. Хто знайшов шлях довготерпіння й незлобливостi, той знайшов шлях життя. Святитель Тихон Задонський вчить, що терпінням зберігається любов i згода в суспiльствi: мiж владою i пiдвалдним, мiж батьками й дітьми, мiж братами, друзями, мiж сусiдами. З нетерпiння чоловiк iз дружиною, брат з братом сваряться й ворогують там де повинно бути мир й злагода. З нетерпiння  в близьких виникають злi наміри, звiдси буває, що брат готовий вбити свого брата. Терпіння ж все зло припиняє. Нетерпiння розоряє  душу людини, сім’ї, міста, села тому що через незгоду бувають сварки, кровопролиття, вбивство. Терпіння все це зло перестерігає.

 Все людське життя зв’язане з терпінням. Ще не з’явилася людина на свiт, а вже терпить за нього мати. Терпіння є та родюча земля, на якiй виростає всяка чеснота. «Потрібно вчитися терпінню не тодi, коли нас за провину наказують, а коли без провини злословлять i нехтують нами» (Прп. Макарiй Оптинський).

 Доволі багатосвятих отців вчать і про смирення як шлях до спасіння. Якщо, людина виховає в собі смирення і твердо його збереже, тоді вона здобуде можливість для пізнання інших чеснот які стануть їй основним дороговказом до Бога. Нажаль в теперішній час важко людям знайти дорогу смиренності і терпеливості, бо зазвичай вона уникає її  хоч і має доволі багато прикладів такого життя. Мученики залишили нам подвиги свого земного життя - виявивши смирення вони перетерпіли мученицькі страждання і не відреклися  від Христа. Терпіння породжує смирення, а воно в свою чергу пробуджує в людині покаяння, через яке вона отримає прощення своїх гріхів.

 В житті кожного з нас спіткатиме омана та спокуса, біль та смуток, але віруюча людина стане перед ними зі словами в серці «стерплю це я для Ісуса Христа» і Господь допоможе все подолати.  Не обминай терпіння, не нарiкай, а старанно приймай, i з надiєю на Бога проводжай його з миром, iбудеш не тільки смиренним, але й мудрим бо «хто перетерпить до кiнця, той спасеться»(Мт.10,22), говорить Господь.

Диякон Василь Чебан

ПОДАНО ЗА МАТЕРІАЛАМИ СВЯЩ, ІВАНОМ ГОЛУБОМ ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ КІЦМАНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ КП.

Переглядів: 713 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz