Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 20:39

Головна » 2016 » Вересень » 8 » ДО ЦЕРКВИ ПО ДОВГОЛІТТЯ
12:12
ДО ЦЕРКВИ ПО ДОВГОЛІТТЯ

Форосская церковь - церковь Воскресения ХристоваДО ЦЕРКВИ ПО ДОВГОЛІТТЯ

Учені дослідили, як часто слід ходити до храму, аби не хворіти і довго жити.

Науковці медичного коледжу Альберта Ейнштейна (США), які проаналізували спосіб життя і стан здоров’я понад 90 тисяч осіб, виявили: у тих, хто ходив до церкви (не залежно від релігійної конфесії) бодай раз на тиждень, здоров’я було міцніше, а ризик смерті на 20% нижчий.

Науковці цей факт пов’язують із кращим психоемоційним станом віруючих людей.

А вчені Гарвардського університету за 16 років спостережень порахували, що відвідування богослужінь на 30% знижує рівень депресії і смертності. Американські науковці вважають: це тому, що люди, для яких відвідування храму є нормою, загалом більш оптимістичні.

Відвідування Церкви, має комплексний вплив на вірян, – вважає професор Михайло Курик, директор українського НДІ екології людини. Корисну дію на організм людини посилюють і вібрації церковних дзвонів, і хорові співи, і, це особливо важливо, спільна молитва.

Нейрофізіологи дослідили, що під час щирої молитви людина занурюється в особливий стан. Задіюється дуже важлива зона головного мозку – гіпоталамус. Саме тут – центр голоду і спраги, а також точки, що регулюють емоції та поведінку.

Людина забуває про тривоги, а негативні думки й почуття відступають. Це, в свою чергу, руйнує патологічні зв’язки в головному мозку та організмі.

Не забуваймо, що в церкві є можливість висповідатися. А після сповіді й каяття людина позбувається докорів сумління, які можуть спричиняти безсоння, нервові розлади.

— Спокійна, піднесена атмосфера храму, яка налаштовує на філософський лад і змушує замислитися про вічне, впливає на людей не лише психологічно, а фізіологічно:

заспокоює їх, — запевняє Анатолій Дорогий, кардіолог, доктор медичних наук. — Адже агресивні, схильні до спалахів гніву особи дуже часто потерпають від патологій серця і судин.

Серцево-судинні хвороби вважають однією з найпоширеніших причин смертності в цивілізованому світі. Якщо, відвідуючи церкву, людина позбувається негативних емоцій, що перенапружують її нервову систему, то знижується і ризик розвитку гострих раптових станів (інсульту, інфаркту), які нерідко призводять до смерті.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ ПРЕСИ ПОДАНО СВЯЩ. ІВАНОМ ГОЛУБОМ.

Переглядів: 467 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz