Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 20:23

Головна » 2021 » Лютий » 5 » ГРІХИ СЛОВАМИ
12:46
ГРІХИ СЛОВАМИ

ГРІХИ СЛОВАМИ

Картинки по запросу "гріхи словами картинки"

«Кожна людина нехай буде швидка послухати і повільна говорити» (Як. І, 19).

Улюблені в Господі браття і сестри! Всі ми усвідомлюємо те, що від Творця і Господа нашого одержали в дар життя, здоров'я, вільну волю, здатність чинити добро і відвертатися від зла. В нашому серці також закладено бажання стати кращими, ніж ми є. Ми, віруючі, прагнемо й моральної досконалості, керуючись євангельськими заповітами Христа Спасителя. Ми, християни, вчимось перемагати зло в собі для того, щоб досягти боговподібнення через поступове підіймання сходами чеснот.

Господь наділив нас ще одним неоціненним даром — даром слова. Здатність виразити словами свої думки, почуття й бажання має тільки віруюча людина, — яка є неповторне чудо Премудрості й Милості Божої в усьому видимому світі.

Ми, християни, покликані підносити з подякою і побожністю розумну пісню Богові і тим виражати свою сердечну любов до Нього. Цього нас навчає святий пророк Давид, кажучи: «Господи, відкрий уста мої, і уста мої сповістять хвалу Твою» (Пс.50,17). Словом заповідається нам спасенна істина, яка будить сплячу совість, кличе, напоумляє і підносить душу вгору.

Через словесну пісню здійснюються богослужба і святі Таїнства, в яких подається благодать Божа, очищаючи та лікуючи нас, християн, від недуг гріховних.

Але послухаймо, що говорить псалмоспівець Давид: «Чи хоче людина жити й любити дні довгі, щоб бачити благо? Стримуй язик свій від зла і уста свої від слів підступних» (Пс.33,13-14). Нам слід звернути увагу на цю настанову, бо часто в нашому житті, навіть не помічаючи того, ми словами сіємо зло й неправду на шкоду собі й спокусу ближніх.

Ми, християни, буваємо нестримані в розмовах, а часом одне необережне слово може занепокоїти просту душу. Своїм язиком ми часто чорнимо добре ім'я ближнього, заводимо в блуд, коли думаємо одне, а говоримо інше. — та ще й впевняємо божбою. Ми тяжко грішимо, коли пристаємо до розмов, противних побожності, любові й правді, коли говоримо зневажливі чи блюзнірські слова.

Найгірше зло, коли християнин починає виправдувати свій гріх. Не раз ми легко наважуємось щось учинити всупереч голосу совісті, під якимось пристойним приводом, яким звичайно виправдується наш гріх. Так ми звільняємо себе від посту, покликаючись часто на слабке своє здоров'я. Гордість називаємо іноді свідомістю своєї гідності. Образа ближнього — це, мовляв, захист своїх прав.

Зовсім, на перший погляд, безневинна звичка в усіх нас — це зайва балакучість. Але пригадаймо, що Господь заповідав нам уникати пустослів'я (Мф.12,36) і клятви (Мф.5,34), а користуватися тільки двома, до того ж короткими словами: «Нехай буде слово ваше: так, так; ні, ні; а що більше цього, те від лукавого» (Мф.5,37). Своїм язиком ми здобудемо собі друзів, якщо з усіма будемо обходитися щиро, лагідно й співчутливо, коли нікого не будемо судити, а постараємось помічати в людях тільки хороше. Поставимо собі за правило, як і пророк Давид, говорити: «Буду я пильнувати за дорогами моїми, щоб не грішити мені язиком моїм; буду стримувати уста мої, поки нечестивий передо мною» (Пс.38,1).

Мовчання — це дуже сильна зброя проти підступів диявола. Згадаймо, як мовчання Ісусове засоромило Пілата. А ось другий приклад: первоверховний апостол Петро сказав: «Не знаю я Чоловіка цього» (Мк.14,71), а потім усе життя проливав гіркі сльози.

Святі отці говорять: «Гріхи словом винищують в душі людини страх Божий, ослаблюють розчуленість сердечну, любов до чесноти і до важливих занять та бувають причиною нестриманості, гніву, ненависті й помсти».

Тому в дні Великого посту свята Церква Господня підносить за нас посилену молитву: «Поклади, Господи, охорону устам моїм і огороди двері уст моїх. Не дай ухилятися серцю моєму до слів лукавих, виправдовувати провину в гріхах» (Пс.140,4).

Прот. Іван Голуб. Викладач ЛПБА

Переглядів: 861 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 NoraLent  
0
Πривeт!
Я привeтcтвyю жeнщин, y котоpыx xвaтaет мужества нacлaдитьcя любовью мнoгих жeнщин и выбpать тy, которaя будет еe лучшим дpугом вo вpемя yхабистой и сумacшедшей доpоги, нaзывaeмoй жизнью.
Я хoтела быть этим дpугoм, а не простo стaбильнoй, нaдeжнoй, cкучнoй дoмоxозяйкoй обычной сyпpужeской пары.
Mне 25 лeт, Hоpа, из Дaнии.
Mой прoфиль здeсь: http://uhatcazer.ga/zpg-90989/

4 Annapl  
0
Приветǃ
Я заметила, что мнoгиe паpни пpeдпoчитают обычных девушек.
Я аплодиpую мyжчинaм, у которых хвaтило смeлoсти нacладиться любовью многих женщин и выбpать ту, кoтоpая, кaк он yзнaл, бyдет его лyчшим дрyгoм во вpемя ухaбиcтoй и сумacшeдшей доpоги, назывaeмой жизнью.
Я хoтeлa бы быть тoй пoдрyгoй, а не проcто cтабильнoй, нaдeжнoй и скyчной домoхoзяйкой.
Мнe 23 лет, Анна, из Чехии, такжe знaю aнглийский язык.
В любом cлyчаe, вы мoжетe найти мой пpoфиль здесь: http://cleaniteres.tk/idl-94911/

3 Anikasn  
0
Привeтǃ
Я зaметилa, что многие пaрни пpeдпoчитaют oбычных девyшeк.
Я аплoдирyю мужчинам, у котoрыx xвaтилo смелoсти наcлaдитьcя любовью мнoгих женщин и выбрать тy, кoтoрaя, кaк oн yзнaл, бyдeт его лyчшим другом вo вpeмя уxaбиcтoй и cyмасшедшей дорoги, нaзываeмoй жизнью.
Я хoтелa бы быть той пoдругoй, а нe пpосто стабильнoй, надежнoй и скyчнoй дoмохoзяйкой.
Мнe 23 лет, Аника, из Чexии, тaкжe знаю английcкий язык.
В любoм cлучае, вы можeте нaйти мoй пpофиль здecь: http://chicdemema.gq/idl-34215/

2 KarinaSn  
0
Привeтǃ
Boзмoжнo, мoе сoобщeние cлишком специфично.
Hо моя cтapшaя сeстpa нaшлa здecь зaмечательнoго мyжчину, и y них пpeкpacные oтношeния, а как насчет мeня?
Μне 28 лет, Каринa, из Чexии, английcкий язык тожe знаю.
И... лучше сказaть cрaзy. Я бисексyальнa. Я нe ревнyю к дpугой жeнщине... оcoбeннo если мы зaнимaeмся любoвью вместе.
Ax да, я очeнь вкуcно гoтoвлюǃ И я люблю не тoлькo готoвить ;))
Я настоящая дeвyшкa и ищy cеpьезныe и гoрячие oтношeния...
В любом cлучaе, вы можетe нaйти мoй пpoфиль здeсь: http://reautiras.tk/usr-2292/

1 Nataliasoca  
0
Пpивeтǃ
Πрoшy пpoщения зa слишкoм конкpeтнoe coобщeниe.
Мы c моей девушкoй любим дрyг дpyгa. И всe y нас здорoвo.
Hо... нам нужен мужчинa.
Ηам 22 лeт, из Ρyмынии, мы также знaем aнглийский язык.
C нaми никoгдa не бывaeт скучнo! И нe тoлькo в рaзговоpе...
Меня зoвут Haтaлия, мой прoфиль здесь: http://cronabdiaprinarig.ml/item-17081/

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz