Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 20:43

Головна » 2017 » Травень » 22 » ЇЖА НАСТРОЮ
12:19
ЇЖА НАСТРОЮ

ЇЖА НАСТРОЮ

Кольорова страваМи живемо в стресовому світі – і щоденне життя змушує нас почуватися змученими та депресивними. Деякі люди звертаються по допомогу до лікарів, хтось пробує альтернативну терапію. Насправді “ліки” можна знайти в зовсім іншому місці – на кухні.

Доктор Пол Клейтон, експерт з харчування (Міддлсекський університет) каже: “Те, що ви їсте та п’єте, впливає на ваш мозок – як і на кожен член вашого тіла. Конкретні види їжі містять речовини, які впливають на ваше мислення та самопочуття”.

Наприклад, їжа, багата вуглеводами, робить нас більш розслабленими, і навіть щасливішими. Дослідження показують, що люди, які притримуються дієт, вже через два тижні починають перебувати в незначній депресії – і все через мале вживання вуглеводів. І навпаки, їжа, збагачена білками, робить нас бадьорішими та зосередженими. Знову ж таки, згідно з дослідженнями, діти, які харчуються високобілковим сніданком зранку, мають набагато кращі успіхи в школі, ніж ті, що їли низькобілкову їжу.

Правильний вибір їжі, як виявляється, впливає на такі ситуації, як здача іспиту в післяобідній час, або бізнес-зустріч, де треба приймати швидкі рішення.

В одній телепрограмі каналу ВВС (Бі-Бі-Сі) було проведено експеримент, в якому брало участь двоє шахових гравців (колишні чемпіони Британії). Перед партією гри в шахи кожен з них з’їв різний вид страви. Перший учасник, Пол, з’їв високобілкову їжу – салат та прошутто (італійська шинка, зроблена з окосту, натерта сіллю та прянощами). Його опонент, Террі, з’їв високовуглеводну страву – італійську пасту з вершковим соусом. І ось під час матчу Террі почувався сонним; на відміну від Пола, йому довелося довше продумувати свої ходи.

Цей експеримент було повторено кілька разів – і всі з однаковим результатом.

Цікаво, але їжа може бути секретною зброєю в боротьбі зі злочином! В місті Борнмут на півдні Англії, де нічні випадки з насиллям є великою проблемою, деякі власники нічних клубів придумали наступне: вони почали роздавати своїм клієнтам безкоштовний шоколад наприкінці ночі. Результати показали зменшення нічних інцидентів на 60%.

Чому саме шоколад робить людей менш агресивними? По-перше, саме він змушує мозок виділяти речовини “гарного настрою”, тобто ендорфіни.

По-друге, він містить велику кількість цукру, що насичує енергією, і допомагає запобігти вечірній втомі (яка, в свою чергу, може перетворитися на агресію). Ось ці дві причини в поєднанні з чудовим смаком і роблять шоколад “творцем настрою”.

Що кажуть експерти:

- Чорниця та какао підвищують рівень зосередженості до п’яти годин

- Високобілкова їжа допомагає вашому мозку працювати більш продуктивно

- Їжте вуглеводи для того, щоб розслабитися та краще спати

- Темно-зелені овочі (капуста та шпинат) та жирна риба (лосось) при регулярному споживанні допомагають боротися з депресією.

Харчуйтеся правильно, будьте здорові і з гараним настроєм завжди).

За матеріалами газети "Шлях" підготував свящ. Іван Голуб

Переглядів: 421 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz