Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 09:52

Головна » 2018 » Листопад » 2 » ХРИСТИЯНСЬКІ ПРИТЧІ
14:52
ХРИСТИЯНСЬКІ ПРИТЧІ

Картинки по запросу зображення до християнські притчіХРИСТИЯНСЬКІ ПРИТЧІ

ПРИТЧА ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ЛЮБОВІ

Жінка вийшла зі свого будинку і побачила на вуличному дворику трьох людей похилого віку з довгими білими бородами. Вона не впізнала їх. Вона сказала "Я вас не знаю, але ви напевне голодні. Будь ласка, заходьте в будинок і поїжте." "А ЧОЛОВІК: вдома?", Запитали вони. "Ні", відповіла вона. "Його немає." "Тоді ми не можемо увійти", відповіли вони.

Увечері, коли її чоловік повернувся додому, вона розповіла йому про те, що трапилося. "Іди і скажи їм що я вдома і запроси їх у будинок!", Сказав чоловік. Жінка вийшла і запросила людей похилого віку. "Ми не можемо піти в будинок разом", відповіли вони. "Чому ж?", Здивувалася вона. Один зі старих пояснив: "Його звуть Багатство," сказав він вказуючи на одного зі своїх друзів, і сказав вказуючи на іншого, "А його звуть Удача, а мене звати Любов." Після чого додав, "Зараз йди додому і поговори зі своїм чоловіком про те, кого з нас ви хочете бачити в своєму будинку."

Жінка пішла і розповіла чоловікові про те, що почула. Її чоловік був дуже втішений. "Як добре!", Сказав він. "Якщо вже треба зробити вибір, давай, запросимо Багатство. Нехай увійде і наповнить наш дім багатством!" Його дружина заперечила, "Любий, а чому б нам не запросити Удачу?" Їхня донька слухала все сидячи в кутку. Вона підбігла до них зі своєю пропозицією: "А чому б нам краще не запросити Любов. Адже тоді в нашому домі запанує любов!" "Нумо погодимося з нашою дівчинкою," сказав чоловік дружині. "Іди і попроси Любов стати нашим гостем. "Жінка вийшла і запитала і трьох людей похилого віку, "Хто з вас Любов? Заходь в будинок і будь нашим гостем." Старий на ймення Любов пішов у напрямку будинку. Інші 2 старі пішли за ним. Здивована, пані запитала Багатство і Удачу: "Я ж запросила тільки Любов, чому ви йдете?" Люди похилого віку відповіли: "Якби ви запросили Багатство або Удачу, інші два з нас залишилися б на вулиці, але так як ви запросили Любов, куди вона йде, ми завжди йдемо за нею Там де є Любов, завжди є і Багатство і Удача.

СЕСТРИНСЬКА ЛЮБОВ

У багатого брата була бідна сестра. Вона жила тим, що продавала молоко і овочі з городу. Влітку дівчина торгувала грибами і ягодами, а взимку жила на те, що вдалося зібрати в теплу пору року.

Брат соромився сестри і ніколи не кликав її до себе в місто, а тим більше в свій багатий і розкішний будинок, але сестра ніколи не тримала зла на свого брата і вона весь час, за будь-якої можливості передавала йому, а також його сім’ї подарунки, які готувала своїми руками!

Вона ніколи і нічого не просила у брата. Завжди ставилася до нього з розумінням і повагою. У дівчини був маленький, непоказний будиночок, невеликий клаптик землі і худоба на дворі.

Минуло багато років … і одного разу кинули компаньйони брата з бізнесом. Його дружина пішла до іншого, син став наркоманом, квартиру відібрали за борги. Тут і згадав брат про свою рідну сестру і поїхав в село …

А у сестри все в порядку: чотири корови хвостами махають, свиней без рахунку, машина нова в гаражі – на ній возять продукцію в місто; двоє дітей інститути закінчують, а на стіл накрила – так очі розбігаються, все своє, найсвіжіше!

Соромно братові стало … став він просити у сестри вибачення, а та й не сердилась, не до того їй було, запропонувала і житло, і роботу.

Мораль така: не забувай про свою землю, яка тебе народила і не відвертайся від крові, яка твоя рідна …

Горщики

Чернець прийшов якось до свого наставника і каже:

- Отче, скільки разів ходжу я до тебе, каюсь в гріхах, скільки разів ти наставляв мене порадами, але я не можу виправитися. Яка мені користь приходити до тебе, якщо після наших бесід я знову впадаю у гріхи свої?

Авва відповів:

- Сину мій, візьми два глиняних горщика - один з медом, а інший порожній.

Учень так і зробив.

- А тепер, - сказав учитель, - перелий кілька разів мед з одного горщика в інший.

Учень знову послухався ...

- Тепер, синку, подивися на порожній горщик і понюхай його.

Учень подивився, понюхав і говорить:

- Отче, порожній горщик пахне медом, і там, на денці залишилося трохи густого меду.

- Ось так, - сказав учитель, - і мої настанови осідають в твоїй душі. Якщо ти заради Христа зрозумієш в житті хоч частину чесноти, то Господь, по милості своєї заповнить їх недолік і врятує твою душу для життя в раю. Бо і земна господиня не сипле перець в горщик, який пахне медом. Так і Бог не відкине тебе, якщо збережеш в душі хоч зачатки праведності!

Послушник і старець

Одного разу старий чернець і молодий послушник поверталися в свою обитель. Шлях їх перетинала річка, яка через дощі дуже сильно розлилася. На березі стояла молода жінка, якій також потрібно було перебратися на протилежний берег, але вона не могла обійтися без сторонньої допомоги.

Обітниця строго-настрого забороняв ченцям торкатися до жінок, і послушник демонстративно від неї відвернувся. Старець же підійшов до жінки, взяв її на руки і переніс через річку.

Весь шлях, що залишився супутники мовчали, але у самій обителі юний послушник, засуджуючи, звернувся до свого досвідченому побратима: «Як ти міг доторкнутися до жінки !? Ти ж присягався був! Невже після цього ти зможеш спокійно увійти у браму нашого монастиря?».

Старець на це відповів: «Дивно, перенісши жінку я залишив її там же, біля струмка, а ти несеш її з собою до сих пір - в серці і помислах».

Розум або серце?

Один старець запитав у іншого:

- Як по-твоєму, брате, чому краще слідувати, розуму або серця?

- Серцю, - відповідає той.

- А на якій підставі?

- На тій простій підставі, що серце вказує нам наш обов’язок, а розум надає приводи ухилятися від його виконання.

Важкі моменти

Якось одній людині приснився сон. Їй снилося, ніби вона йде піщаним берегом, а поряд з нею - Господь. На небі миготіли картини з її життя, і після кожної з них вона помічала на піску два ланцюжки слідів: одну - від її ніг, іншу - від ніг Господа.

Коли перед нею промайнула остання картина з її життя, вона озирнулася на сліди на піску. І побачила, що часто уздовж її життєвого шляху тягся лише один ланцюжок слідів. Помітила вона також, що це були найважчі і нещасні часи в її житті ...

Тоді вона сильно засмутилася і стала нарікати на Господа:

- Хіба ж Ти говорив мені: якщо піду шляхом Твоїм, Ти не залишиш мене. Але я помітив, що в найважчі часи мого життя лише один ланцюжок слідів тяглася по піску. Чому ж Ти залишав мене, коли я найбільше потребував Тебе?

Господь відповів:

- Сину Мій! Я дуже люблю тебе і ніколи не покину. Коли були у твоєму житті горе і випробування, лише один ланцюжок слідів тягся по дорозі. Але це тому, що тоді Я ніс тебе на руках ...

Вміти радіти

У однієї жінки було два сина. Старший продавав парасольки. Молодший фарбував тканини. Коли світило сонце, у старшого сина ніхто не купував парасольки, а коли йшов дощ, у молодшого сина не сохли тканини. Від цього жінка дуже тужила, і життя її стало сумним.

Одного разу вона зустріла мудрого чоловіка, і він дав їй пораду. З тих пір, коли світило сонце, вона раділа за молодшого сина, який успішно сушив свої тканини, а коли йшов дощ, вона раділа за старшого, у якого всі купували парасольки. І життя налагодилося.

Пристрасті

Одного разу до одного святого старця прийшли двоє юнаків і запитали: «Скажи нам, отче, як правильно боротися з поганими нахилами і викорінювати погані звички?».

На це пустельник сказав одному з юнаків: «Вирви ось цей паросток». Кущик був крихітний, і юнак вирвав його легко, однією рукою.

Після цього старець знову сказав: «Друже мій, вирви тепер ось це деревце». Юнак і це зробив, але вже з трудом і зусиллям: кущ був значно вищим і міцнішим від першого.

Тоді старець сказав втретє: «Тепер же спробуй вирвати ось це дерево». Юнак обійняв його стовбур і спробував виконати веління, але марно. Він покликав брата, і вони удвох намагалися хоча б розгойдати дерево, але марно. Дерево глибоко вросло в землю.

Тоді старець сказав братам: «Діти мої, злі нахили і звички схожі ось на ці дерева. Якщо вони ще не глибоко вкоренилися в нашому серці, то однієї твердої волі досить, щоб винищити їх. Але якщо вони зміцніли і пустили коріння, то майже неможливо впоратися з ними. Викорінюйте погане в собі, поки воно не розвинулося в щось більше».

Рай і пекло

Один Чернець дуже хотів дізнатися, що таке Рай і що таке Пекло, молився Богу, щоб найкращим чином зрозуміти це і довго розмірковував.

Одного разу, коли він заснув під час своїх болісних роздумів, йому приснився сон, ніби він потрапив у Пекло.

Озирнувся монах кругом і бачить: сидять люди перед котлами з їжею. Всі виснажені і голодні. У кожного в руках ложка з довжелезною ручкою. Кожна людина легко черпає з котла, а в рот ложкою потрапити не може - довжина рукояті більше довжини руки.

Раптово картина змінюється і чернець виявляється в Раю. І там все те ж саме - люди з ложками на довгих ручках сидять біля котлів з юшкою, але їхні обличчя при цьому світяться щастям!

Придивився монах і зрозумів чому: райські жителі годували одне одного

Різні учні

У одного старця був учень, який відрізнявся слухняністю і при цьому був хорошим писарем. Старець любив його за слухняність. У старця було також одинадцять інших учнів, і вони стали сумувати про те, що старець любить писаря більше їх.

Почувши їх ремствування, інші старці стали докоряти авву. Тоді він повів їх до келій своїх учнів.

- Брате! Підійди швидше сюди! Ти мені потрібен, - повторював авва, стукаючи по черзі в кожну з дверей.

Але ніхто з учнів не поспішав йому відкривати: хтось в цей момент співав псалми і не хотів перериватися, інший плів мотузки і боявся через поспішність зіпсувати своє рукоділля.

Нарешті, черга дійшла до писаря. Авва лише тихенько постукав у двері і назвав його ім'я. В ту ж мить двері відчинилися, і на порозі з'явився чернець з пером у руці.

- Скажіть, отці, де ви бачите інших моїх учнів? - запитав авва.

Потім він увійшов до келії, взяв зошит і побачив, що учень тільки що почав виводити нову букву, але побіг відчиняти вчителю, навіть не закінчивши її.

Тоді старці сказали:

- Справедливо ти любиш його, авва. І ми його всі любимо, і Бог його любить.

Осудження

Одна сімейна пара переїхала в нову квартиру. Вранці дружина визирнула у віконце і, побачивши сусідку, що розвішувала випрану білизну, каже чоловікові:

- Подивися, яка у неї білизна брудна, напевно, вона не вміє прати».

Так відбувалося щоразу, коли сусідка розвішувала білизну, дружина дивувалася тому, яка вона брудна. Одного разу, прокинувшись і глянувши у вікно, вона вигукнула:

- Сьогодні білизна чиста! ... Нарешті сусідка навчилася прати.

- Та ні, - сказав чоловік, - просто я сьогодні встав раніше і вимив твоє скло…

Про шанування старших

В одній родині жив дуже старий чоловік. Очі його осліпли, слух притупився, коліна тремтіли. Він майже не міг тримати в руках ложку і під час їжі часто проливав на скатертину суп, а іноді дещо з їжі випадало у нього з рота.

Син і його дружина дуже дратували видом немочі старого батька і стали під час їжі садити його в кут за грубку, а їжу подавали йому в старому блюдечку ... Звідти старий сумно дивився на красиво накритий багатий стіл, і очі його ставали вологими.

Одного разу він так розхвилювався, що він не зміг утримати блюдечко з їжею, воно впало на підлогу і розбилося. Молода господиня стала лаяти старого батька сімейства, а він мовчки зносив образи, гірко зітхаючи.

Пізніше дружина вмовила чоловіка купити батькові дешеву дерев'яну миску. Тепер він повинен був їсти з неї.

Якось раз, коли батьки сиділи за столом, до кімнати зайшов їх чотирирічний син з дерев'яною колодою в руках.

- Що ти хочеш зробити? - запитав батько.

- Дерев'яне коритце, - відповів малюк. З нього ви будете їсти, коли я виросту!

Відповідь дитини так вразив батька з матір'ю, що вони впали на коліна перед старим батьком і просили прощення за свою неповагу.

ВПОРЯДКОВАНО ПРОТ. ІВАНОМ ГОЛУБОМ

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 296 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz