Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 18:02

Головна » 2018 » Серпень » 2 » ХРИСТИЯНСТВО – НЕ МОДА І НЕ ТРАДИЦІЯ!
07:46
ХРИСТИЯНСТВО – НЕ МОДА І НЕ ТРАДИЦІЯ!

ХРИСТИЯНСТВО – НЕ МОДА І НЕ ТРАДИЦІЯ!

Шукаючи правдивого Бога юдеї йшли на зустріч Христу, йшли щоби почути Його вчення, щоби пізнати істину. Одні вважали, що Він Іоан Хреститель, другі – що Ілля. Христос не був ні одним ані другим, Він був Господом, Вчителем. Те, що Ісус є Син Божий, а не месія, не могли зрозуміти і Його ученики. Одним із перших провістив , що Ісус є Син Божий, був Іоан Хреститель (Ін. 3:35 – 36). Ісус Христос – Втілений Божественний Логос, Друге Лице Святої Тройці, Спаситель світу, Боголюдина. Для юдеїв це було богохульством а юдаїзм за часів Ісуса Христа мав низку різних релігійних течій і угрупувань.

Релігійна група садукеїв по суті була провладною політичною партією, відстоювала інтереси юдейської аристократії. Зилоти були релігійно-політичною групою, сектантського направлення. Фарисеї (відокремлені) складали окрему релігійну спільноту для яких тлумачення Тори було основоположним у їхньому житті. Фарисеї ґрунтувалися не стільки на організаційній єдності, скільки на особистих взаєминах «учитель – учень». Єсеї у калейдоскопі юдейських сект перебували посередині між фарисеями та зилотами і мали хорошу організацію в Кумрані.

Від того часу багато в чому змінилося життя людини, змінилося світосприйняття, змінилося і бачення Бога. Та не зважаючи ні на що, проблеми людства і природні катаклізми не віддалили людей від Бога. Нині часто можна почути, що люди втрачають віру в Бога, стають гіршими, зухвалими, озлобленими за тих, які жили раніше. З цим я не хотів би погодитися, бо як не дивно, незважаючи ні на що, людство зростає в своєму духовному і моральному розвитку, яке здатне співпереживати і допомагати ближньому. Стан душі особливо відчутний в моменти, коли людина отримала якийсь матеріальний статок або гарну роботу чи підвищення на посаді. Саме в таких ситуаціях проявляється найкраще внутрішній стан людини коли вона починає величатися, хвалитися та гордитися і звисока дивитися на інших людей. Таким людям хочеться нагадати, що здатність розпізнавати істину не приходить з багатством, посадою і вченими ступенями, вона сходить від Бога.

Тому Господь радить вийти за межі «заскоруглого» і «звичного», побачити світ очима Того, Хто сотворив все, що на небесах і на землі. Є два шляхи, якими людство йде до вічності: широкий шлях і вузький шлях, шлях нерозумних і шлях мудрих, шлях смерті і шлях життя. Вузький шлях – це шлях відродження, смерті і воскресіння (Рим. 6.5).

Яким шляхом йти нам……… шляхом смерті чи шляхом життя ………

+ Іоасаф (Василиків),

митрополит Івано-Франківський і Галицький

САЙТ КИЇВСЬКЕ ПРАВОСЛАВЧ

Переглядів: 318 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz