Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 22:07

Головна » 2013 » Червень » 9 » НЕДІЛЬНА ПРОПОВІДЬ
16:39
НЕДІЛЬНА ПРОПОВІДЬ

ПРОПОВІДЬ НА 7 НЕДІЛЮ ПІСЛЯ ПАСХИ

Святих отців 1 Вселенського собору

                                                                 «Це є Життя Вічне, щоб знали Тебе, Єдиного Істинного Бога і Того, Кого Ти послав, Ісуса Христа» (Ін.3.17).

       В своїй Євангельській проповіді дорогі брати і сестри, Господь наш Ісус Христос безперестанку закликає всіх людей до спасіння, до досягнення Життя Вічного. Це найвище блаженство починається вже в земному житті, через пізнання Істинного Бога і посланого Ним Ісуса Христа, Спасителя світу (Ін.17.3).

       Знати Бога, це не означає бачити Божественну Істоту. За свідченням апостола Павла: «Бога ніхто з людей не бачив і бачити не може» (1Тм.6.16). Свята церква вчить, що Істота Божа – Світоносна і Недоступна і «на Нього не сміють чини Ангельські дивитися». То тим більше Його не можливо бачити людині грішній.

       Благодатного споглядання слави Божої сподобилися великі праведники – пророк Мойсей (Вих.33.18-23), пророк Ісая (Іс.6.1-3), святі апостоли Петро, Яків, Іван на горі Фавор підчас покликання на апостольське служіння (Ді.9.3-6), та інші великі святі Церкви Христової.

      Але Господь дарує всім людям можливість пізнавати себе вірою і чистим серцем. Таких людей Він називає блаженними, щасливими: «Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать» (Мф.5.8). Однак і цього духовного пізнання людина досягає частково. Господь Ісус Христос вчив, що світлоносну Істоту Бога в досконалості знає лише тільки Він – Син Божий і той кому відкриє Син (Мф.11.27).

      Христос Спаситель в Своєму Євангелії говорить, що Бог Вседосконалий Дух (Ін.4.24.), що Він наш істинний Отець Творець і Промислитель (Мф.10.30; Лк.12.7). Він щиро любить нас і послав для нашого відкуплення і спасіння від гріха і диявола Свого Єдинородного Сина (Ін.3.16),  що Бог безперестанку благодіє нам і направляє наші шляхи до спасіння.

       Посилаючи нам Свої незчисленні благодійства, Він очікує від нас, щоб ми поклонялися Йому «в дусі та істині» (Ін.4.24) і щиро любили Його (Мф.22.37). Також Бог бажає, щоб всі люди при сердечній вірі прагнули виконувати Його святу волю викладену в святих Євангельських заповідях. «Хто увірує і охреститься, - говорить Господь, - буде спасенний, а хто не увірує буде осуджений» (Мк.16.16).

       Свята церква дорогі браття і сестри, у всіх віках і до сьогодні закликає всіх людей до Християнської спасительної віри, проповідуючи через пастирів євангельські заповіді і наставляючи в християнському житті. Тому всі ми дорожимо своєю приналежністю до Святої Православної Церкви із вдячністю прославляємо Спасителя нашого і Господа Ісуса Христа.

       В Церкву Христову, святі Апостоли, Отці і Вчителі, як у велику скарбницю, поклали все, що правдиве і спасительне. Спасіння Христове свята Церква подає у вченні євангелія та в святих таїнствах, без котрих людина не може спастися. Для засвоєння благодатних дарів Христових таїнств Свята Церква вимагає твердої віри і доброчесного життя. Всі Християни покликані пізнавати, «що воля Божа, блага, угодна і довершена» (Рим.12.2).

      Святий апостол Іоан Богослов вчить, що кожний віруючий може знати, чи правдиво пізнав він Бога, за тим, як він зберігає Його заповіді: «якщо хто говорить: я пізнав Його, але заповіді не зберігає, той неправдомовець, і немає в ньому правди» (1Ін.2.4). Бог – світло (1Ін.1.5), тому і наше життя повинне світитися Божественним світлом. Бог наш – Милосердний і Чоловіколюбний, Довготерпеливий, Багатомилостивий та Істинний (Вих.34.6), стараймося і ми дорогі у Христі бути в своєму житті співчутливими, терпеливими і милостивими до наших ближніх. «Блаженні милостиві, - говорить Господь, - бо вони помилувані будуть» (Мф.5.7).

       Свята Церква заповідає нам утверджуватися в благочесті через читання і слухання Святого Писання із котрого ми отримуємо спасительне пізнання Бога і Його святої волі – благої і досконалої (Рим.12.2).

       Тож мої дорогі брати і сестри всім серцем молімося Богові, щоб Він утвердив нашу слабку волю до виконання Його заповідей і відкрив наш розум для розуміння Писання. Пізнання Бога і сердечна любов до Нього засвідчення ділами безсумніву приведуть нас дорогі браття і сестри до блаженного Вічного життя, котрого нехай сподобить нас Отець Небесний благодаттю Сина Свого Господа нашого Ісуса Христа.

СВЯЩ ІВАН ГОЛУБ. ВИКЛАДАЧ ЛПБА УПЦ КП.

Переглядів: 545 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz