Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 07.05.2024, 13:52

Головна » 2013 » Липень » 6 » ПРАЗНИЧНА ПРОПОВІДЬ
10:13
ПРАЗНИЧНА ПРОПОВІДЬ

ПРОПОВІДЬ В ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ПЕРВОВЕРХОВНИХ АПОСТОЛІВ ПЕТРА І ПАВЛА

       Сьогодні дорогі брати і сестри Свята Церква вшановує пам'ять первоверховних апостолів Петра і Павла. Свята Церква на іконах зображує апостола Петра з ключами в руках, а апостола Павла з мечем. Можливо ми неодноразово задумувалися над значенням тих ключів і меча у руках апостола. Тому спробуймо з’ясувати їхній глибокий зміст.

        Коли одного дня Ісус зібрав своїх учнів і спитав: «За кого, мають люди Сина Чоловічого?» учні відповідали по різному. Петро ж сказав: «Ти є Христос, Син Бога живого». Тоді Христос сказав: «ти є Петро скеля на якій збудую Церкву свою: «Що зв'яжеш на землі, буде зв'язане на небі, що ти розв'яжеш на землі, буде розв'язані на небі».

       Де ж сьогодні духовна влада використовує Петрові ключі й де брама, для якої вони призначені? Християнин стоїть біля цієї брами принаймні раз на рік, у таїнстві сповіді. Якщо ми дорогі у Христі щиро визнаємо всі свої гріхи і покаємось у них. То розрішальна молитва яку виголошує священик, є тим своєрідним ключем, який відкриває нам дорогу до вічного блаженства. 

       Тому дорогі брати і сестри ми повинні усвідомити, ким є для людей священик. Він не тільки душпастир, але й ключник для кожного грішника, тому, що він в імені Господа Ісуса Христа прощає і розрішає від гріхів. При цьому виголошує молитву: «Господь і Бог наш Ісус Христос, благодаттю і милосердям Свого чоловіколюбства, нехай простить тобі, чадо (ім’я), всі гріхи твої. І я, недостойний ієрей, владою Його, мені даною, прощаю і розрішаю тебе від усіх гріхів твоїх в ім’я, Отця, і Сина, і Святого Духа». Амінь.

       Ось таке значення Петрових ключів, а тепер спробуємо розглянути, що означає меч у апостола Павла. Дуже часто у Святому Письмі мечем називається Слово Боже. Навіть сам апостол Павло, вибираючись на великий бій із невірними, зазначає у посланні до Ефесян, що Словом Божим, немов мечем, він перетинав тверді серця і відділював спасенне від згубного. Меч, нарешті, й, став тим знаряддям? смерті яким, за наказом римського імператора Нерона, відтяли святому Павлові голову. Отож, так, як Павло радо перепоясувався тим мечем, тобто Словом Божим, так і ми повинні радо приймати Слово Боже до своїх сердець. 

СВЯЩ. ІВАН ГОЛУБ. ВИКЛАДАЧ ЛПБА УПЦ КП

Переглядів: 493 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz