Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 22:26

Головна » 2013 » Лютий » 8 » про тютюнопаління
22:46
про тютюнопаління

ПРО ШКІДЛИВІСТЬ ТЮТЮНОПАЛІННЯ

Кожного дня ми бачимо і чуємо безліч реклами, закликів і слоганів фірм і корпорацій, які займаються виробництвом тютюнових виробів. У рекламних плакатах і роликах які привертають нашу увагу нам пропонують лише позитивні сторони, якщо не враховувати останнього рядка (міністерство охорони здоров’я попереджує). Гарні, успішні, стильні і здорові молоді люди всім своїм виглядом і поведінкою закликають молодих юнаків і дівчат їх наслідувати.

Однак всі ми особливо молоді юнаки і дівчата повинні усвідомити і врахувати те, що не куріння спричинилося до їхньої краси і стилю та успішності, куріння тут взагалі ні причому. Крім цього важливим фактом є те, що більшість тих хто знімається у рекламних роликах рекламуючи тютюнові вироби не палять взагалі ведуть зоровий спосіб життя, і завдяки цьому і мають бездоганний вигляд. Тому що саме від їхнього вигляду залежить їхня кар’єра, добробут, їхнє майбутнє, а реклама – це їхня робота.

Також потрібно зауважити, що над подібною рекламою зазвичай працюють досвідчені психологи та аналітики котрі продумують кожну деталь до найменших дрібниць, адже реклама це солідний шанс не тільки «зачепити» клієнта але й втримати його. Тому не можна бути наївним і вірити у ці казки, тому що зрозумілим є те, що мета будь-якої реклами продати товар, а не надати вичерпну інформацію. Є велика різниця між брехнею і не договорюванням правди однак результат один і той же.

Адже ніхто наприклад не буде продавати машину говорячи це чудова машина, але у неї барахлить мотор, розбита коробка передач, а загалом машина прекрасна – купуйте. Так само із рекламою тютюнових виробів, ніхто не буде вказувати вам на їхню шкідливість і недоліки ставлячи під загрозу власний бізнес.

Отож все ж таки спробуємо подивитися якою є реальна картина? Якщо говорити про шкідливий вплив на здоров’я то тут можна відзначити дуже багато аспектів. І про вплив на внутрішні органи і кровотворення, і про піддання організму схильності до онкозахворювань, і про вплив (при постійному надмірному вживанні) на зовнішній вигляд: колір і структуру шкіри, волосся, нігтів, зубів. Про згубний вплив на мозок зокрема пам'ять, судини і багато іншого – загалом на цілий організм.

У вжитку тютюн є вже більше 400 років. Як тільки ця рослина появилася в Європі  їй надавали терапевтичних властивостей. Лише в минулому столітті, зокрема в другій половині було науковим способом доведено твердження про величезну шкоду, що її сигаретний дим наносить, людському організмові.

Головний компонент сигарет нікотин (а це справжній яд) – може викликати стійке узалежнення. Нікотин потрапляє у мозок та збуджує нервову систему. Цей компонент легко проникає в організм не лише через легені, але й через слизову оболонку рота й носа, і дуже швидко (лише за десять секунд!) досягає мозку. Тому навіть якщо не курити в затяжку, нікотин все одно проникає в організм через слизову оболонку.

Реальна кількість нікотину, яка потрапляє в організм з однією сигаретою, поступово виробляє в людині звичку штучно корегувати свій душевний стан: курець мусить вчасно підгодовувати організм нікотином, якщо йому необхідно зосередитися чи, навпаки, розслабитися.

Якщо ж говорити про таку важливу функцію людини, як народження потомства то тут особливо важливим аспектом є відповідальність, як матері так і батька. Чому?, а тому, що коли відбувається зачаття дитини відбувається з’єднання яйцеклітини із сперматозоїдом і кожен з них вже несе в собі певну генетичну інформацію, відповідно, попри те, що дитину потім виношує жінка обоє вони рівнозначно спричиняються до того якою буде їхня дитина. Тому, що куріння по-перше погано впливає на функцію статевих органів загалом (імпотенція, вади розвитку), по-друге може призвести до часткового чи абсолютного безпліддя і по-третє стале куріння батьків спричиняється до вроджених вад, відхилень чи каліцтва їхніх майбутніх дітей. І потім дивно коли люди дивуються, як це сталося, що їхній нашадок народився хворим, адже ніхто з них не хворів і у родині подібних вад не було, але те що обоє батьків курять це вважається нормою.

Якщо ж говорити про всі аспекти впливу паління на людину то можемо побачити, що людина дуже швидко фізично і психічно узалежнюється (кожна у свій період часу і на своєму рівні) в залежності від особливостей організму і психіки.

Таким чином кидати палити потрібно якомога швидше, тому що з роками це буде зробити дедалі важче. Крім того, якщо ви нарешті твердо зважилися  кинути палити то треба поставити до відома і попросити про допомогу своїх близьких і друзів – це також важливо. Тому що самотужки вам буде дуже складно і ваші спроби кинути не матимуть успіху.

Таким чином у подальшому житті намагайтеся не лише сприймати рекламу зором і слухом, але й розумом, тобто аналізувати те, що ви бачите.

СВЯЩ. ІВАН ГОЛУБ. ВИКЛАДАЧ ЛПБА УПЦ КП 

Переглядів: 583 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz