Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 14:43

Головна » 2015 » Квітень » 1 » ПРОПОВІДЬ НА БЛАГОВІЩЕННЯ БОГОРОДИЦІ
18:06
ПРОПОВІДЬ НА БЛАГОВІЩЕННЯ БОГОРОДИЦІ

ПРОПОВІДЬ НА БЛАГОВІЩЕННЯ БОГОРОДИЦІ

 «Радуйся східці Небесні, що ними зійде Бог. Радуйся Одушевленний Раю, що виростив нам цвіт Нетління».

       В безмовному здивуванні з висоти Небес все незчисленне воїнство Небесних Сил – Ангелів і Архангелів, Херувимів і Серафимів – споглядає на дивне і надзвичайне явлення і радується незвичайній, нечуваній і неосяжній події. Закінчилося втомлююче очікування людством свого визволення від гріха прародичів. Великий Архистратиг слави Господньої приніс у світ нечувану вістку: «Радуйся Благодатна, Господь з Тобою; благословенна Ти між жінками» (Лк.1,28).

       Благодатна, Преблагословенна, Отроковиця, найкраща між жінками, чиста і непорочна, славна і світліша Діва Марія почула цю нову чудесну небесну пісню Архангела Гавриїла. Пречиста Богородиця сподобилася стати «східцями небесними, що ними зійде Бог», «вмістилищем Невмістимого Бога», «одушевленним Раєм, що виростив нам цвіт Нетління» - Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа.

       На вибрану від всіх родів Отроковицю вилилась Благодать Пресвятого Духа, тому Небесний післанець називає Її Благодатною, переповненою благодаттю (Лк.1.28).

       Діва Богоотроковиця – Небесна Оселя, Палата і Одушевленне Небо – поєднувала в собі всі досконалі добродійства, бо, як говорить пророк Давид: «Освятив єси Поселення Своє Всевишній» (Пс.45,5), «Домові Його належить святість» (Пс.92,6).

       Архангел Гавриїл, мешканець Небес, що стоїть перед Престолом Божим, був здивований духовною красотою Діви Марії про що оспівує Церква: «Красоті Дівства Твого; і Пресвітлій чистоті Твоїй Гавриїл здивувався, взиваючи до Тебе, Богородице, яку достойну, хвалу принесу Тобі? Дивуюся і лякаюся, але як було мені показано, взиваю до Тебе: Радуйся Благодатна». У Архангела не вистарчає слів для прославлення Пречистої Богородиці і для перечислення Її добродійства. А де ж нам недостойним і грішним, знайти слова похвали, котрими ми би могли достойно прославляти Її Преблагословенне Ім’я.

       Якщо все Небесне воїнство Ангелів і Архангелів у безмовному благоговінні прислухалося до цього спасительного благовістя Архангела Гавриїла, то і нам нічого більше не залишається, як в духовному захопленні разом з ним вигукувати: «Радуйся, Благодатна Господь з Тобою!».

       Радуйся Преблагословенна, радуйся Царице Неба і землі, Радуйся Заступнице всього християнського роду! Сподоби нас, Пречиста Діво, хоч би іскорки тієї світозарної і полум’яної любові. Вблагай Царице і Владичице, Сина Твого і Бога нашого Ісуса Христа не позбавити нас перебування в світлій оселі та споглядання невимовної слави Сина Твого.

       Блаженні ті, котрі відкритим обличчям (2Кор.3.18), як сини дня і світла, споглядають на невимовну славу Твою. Блаженні ті, що наповняють духовну вбогість свою від надлишку пребагатих Твоїх благ! Блаженні ті, що втішаються невимовною красотою і добротою Твоєю і повторюють з Пророком: «Господь полюбив красу дому Твого і місце поселення слави Твоєї» (Пс.25,8) – Преблагословенну Діву Марію.

       З благовійним трепетом, усвідомлюючи свою недостойність, від всього серця вознесемо теплу молитву до Пресвятої Богородиці: «Радуйся Радосте наша, покрий нас від всякого зла чесним Твоїм омофором».

СВЯЩ. ІВАН ГОЛУБ. ВИКЛАДАЧ ЛПБА УПЦ КП.

Переглядів: 529 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz