Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 09:54

Головна » 2017 » Січень » 18 » ПРОПОВІДЬ НА БОГОЯВЛЕННЯ
15:44
ПРОПОВІДЬ НА БОГОЯВЛЕННЯ

ПРОПОВІДЬ НА БОГОЯВЛЕННЯ

     Результат пошуку зображень за запитом "ікона богоявлення" Свято Хрещення Господнього інакше називається Богоявленням, тому що під час хрещення відбулося явлення Бога людям. Святий Дух явився при відкритому небі у вигляді голуба, і Отець Небесний виявив себе голосом: «Ти Син Мій улюблений в котрому Моє благовоління» (Мк.1.11).

      Свято Хрещення Господнього називається також і Просвіченням, тому що з’явившись Христос розганяє темряву всякого заблудження і неправдивого ідолопоклонства, і гріховну темряву – і дарує світло істинного Богопізнання і світло праведності. Він просвітив тих, що сидять у темряві і тіні смертній (Лк.1.79) – так говорить святий апостол і євангеліст Лука. Але ми знаємо, що там де світло Боже, там і життя. Це записано в Єванглії від Іоана. Святий апостол і євангеліст Іоан Богослов говорить: «В Ньому (Христі) було життя і життя було світлом для людей» (Ін.1.4).

       Отже, Христос Спаситель, хрестившись в Йордані, не тільки явив нам Бога, але і приніс з Собою для нас світло і життя. Ось чому віруючі батьки повинні турбуватися про те, щоб хрестити своїх дітей ще тоді коли вони зовсім маленькі. Як же їх залишити в темряві? Як же їх позбавити життя, коли те і інше передається через таїнство Хрещення. Так що потрібно просвітити дитячу душу таїнством Святого Хрещення, потрібно, щоб немовлята отримали Святого Духа. І нарешті не потрібно загороджувати немовлятам шлях до Господа за словами самого Христа, що сказав: «Пустіть дітей і не перешкоджайте їм приходити до Мене, бо їх є Царство Небесне» (Мф.19.14).

Хрещення – це друге народження. Господь сказав: «Хто не народиться від води і Духа не може увійти в Царство Боже» (Ін.3.5). То хіба можна загороджувати дітям вхід у Царство Небесне?

       Також, у святі Богоявлення є особлива сторона: про неї говорить апостол Павло в посланні до Тита, котре ми чули під час апостольського читання. Виявляється під час Хрещення відбулося тільки перше Богоявлення, а буде ще й друге Богоявлення. Святий апостол Павло звертаючись до Тита, говорить: «Явилась благодать Божа, спасительна для всіх людей, що навчає нас, щоб ми відкинувши нечестя і світські похоті ціломудрено, праведно і благочестиво жили в сьогоднішньому віці» (Тит 2.11-12). Отже перше Богоявлення, Хрещення Господнє, дає нам заповідь життя – як жити?! Потрібно жити доброчесно, праведно і благочестиво. В цьому, наче програма нашого земного життя. Але попереду майбутнє; ми повинні очікувати блаженної надії і явлення слави великого Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа (Тит 2.13). Це і буде друге Богоявлення – явлення слави великого Бога і Господа нашого Ісуса Христа. Це буде другий прихід Христа. Всі ми повинні жити в його очікуванні, тому що очікування другого Богоявління, тобто приходу Христового, як раз і заставляє нас жити згідно із заповідями Христовими – в чистоті та праведності.

       Отже, святкуючи перше Богоявління, святкуючи Хрещення Господнє, будемо дорогі брати і сестри очікувати і другого Богоявління, коли Христос прийде з неба, щоб дарувати тим хто старався жити згідно Його заповідей Життя Вічне у Царстві Небесному.

СВЯЩ. ІВАН ГОЛУБ ВИКЛАДАЧ ЛПБА УПЦ КП

Переглядів: 317 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz