Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 14:18

Головна » 2013 » Червень » 9 » проповідь на віддання свята пасхи
15:58
проповідь на віддання свята пасхи

    ПРОПОВІДЬ НА ВІДДАННЯ СВЯТА ПАСХИ

       ХРИСТОС ВОСКРЕС! Великою радістю наповнюється наші серця від цих двох слів, коли ми повторяємо їх незчисленну кількість разів у пасхальні дні і високе духовне піднесення наповняє пасхальну службу і її піснеспіви: «Світися, світися новий Єрусалиме; Радій нині і веселися Сіоне; Радісно один одного обіймімо; Із хрестом прийде радість всьому світові. З піднесенням співаємо ми і святі слова із псалма: «Цей день, його же сотворив Господь, возрадуємося і возвеселімося в ньому»

       Досконала і повнокровнв радість Церкви і наша радість. «Адже, якщо Христос не воскрес, то даремна віра наша» - говорить святий апостол Павло. У Воскресінні Христовому – суть нашої віри і невимовної радості. Спаситель воскрес значить ми спасенні, значить прийнята Господом принесена за наші гріхи відкупительну жертва і людство визволене від гріха, диявола і смерті. Ми не вмремо тому що, Той Хто воскрес із мертвих, смертю подолав. Ми тепер не діти гніву Божого, а діти Отця Небесного, і перед нами відкриті двері раю і подаються нам благодатні сили на шляху до них. Ми пізнали Бога, увірували в Нього і пішли за Ним. В цьому джерело, найвеличнішого нашого торжества пасхальної радості.

       Ми прагнемо до радісного життя і бажаємо один одному всього світлого і найкращого. Безрадісне життя темне і тяжке. В житті кожного християнина є скорботи і тривоги, а також хвороби, але є і немало радісних хвилин.

       Радість життя з Богом – це вічна радість. Про неї говорив Спаситель на передодні Своїх страждань: «Я побачу вас знову, і возрадується серце ваше, і радості вашої ніхто від вас не відійме». Він сказав і мироносицям, з’явившись їм в день Свого Воскресіння: «Радуйтеся!».

       Радість знати Бога, вірувати в Нього і носити Його в своєму серці дає сили людині перемагати всі випробовування, хвороби і страждання. Радість надихає людину на подвиги в ім’я любові до Бога і до ближнього.

       Святий апостол Павло кличучи всіх нас до Бога вчив спасати душі для вічного життя і заповідав: «Завжди радуйтеся». Він говорив, що перебування Духа Божого в серці людини дарує радість і якщо немає радості, значить немає Духа Божого в серці.

       Спаситель сказав, що цієї радості ніхто не зможе в нас відібрати. Ані страждання, ані хвороби, ані люди, ані думки про смерть не позбавляють нас радості того, хто носить її в своєму серці.

       Один тільки гріх може відібрати радість душі. Коли гріх входить в серце людини і оволодіває нею, і залишається і в ній вже не залишається місця для духа Божого. Бо що є спільного у світла і темряви? – говорить святий апостол Павло.

       Гріх не усвідомлений і значить неоплаканий, особливо, гріх закоренілий багатолітній, руйнує ланцюг, який зв’язує людську душу з Богом. Гріх руйнує благодійність і молитовність серця, – все те, чим жило серце до того як піддалося рабству гріха. Гріх позбавляє людину радості пізнання Бога, якою було наповнене серце раніше.

       В дні Великого Посту ми православні християни, оплакували свої гріхи і принісши покаяння, очистили свої серця, і тому наша радість про Воскреслого Господа в ці пасхальні дні така чиста, глибока і невичерпна. Радість наших сердець зливається з торжеством сіяючим в церковних піснеспівах.

       Нехай же кожний з нас, дорогі брати і сестри, збереже цю радість у своїх серцях до кінця своїх земних днів. Нехай для кожного з нас вона буде зіркою котра вказує шлях до Царства Небесного і джерелом наснаги в духовних і тілесних земних випробовуваннях.

СВЯЩ. ІВАН ГОЛУБ ВИКЛАДАЧ ЛПБА УПЦ КП.

Переглядів: 1215 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz