Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 21:11

Головна » 2013 » Жовтень » 29 » ПРОПОВІДЬ В ДИМИТРІВСЬКУ ПОМИНАЛЬНУ СУБОТУ
13:49
ПРОПОВІДЬ В ДИМИТРІВСЬКУ ПОМИНАЛЬНУ СУБОТУ

ПРОПОВІДЬ В ДИМИТРІВСЬКУ ПОМИНАЛЬНУ СУБОТУ

     Возлюблені у Христі брати і сестри, сьогодні в Димитрівську суботу, як і в інші поминальні дні, під час богослужіння з особливою силою відчувається зв'язок між живучими і тими нашими рідними і близькими, хто відійшов у вічне життя і за яких ми молимося. Правдивий християнин серцем відчуває молитовну присутність дорогої людини, усвідомлюючи, як глибоко зв’язані живі та померлі, якими нерозривними є нитки любові. Всі ми єдині у Христі Ісусі (Гал.3.18) – говорить апостол Павло.

       Тут на землі, дорогі брати і сестри, ми утворюємо церкву земну, воюючу, названу так тому, що вона веде постійну боротьбу з духами злоби (Еф.6.12) та з усіма проявами зла в нашому житті. Призначення церкви на землі – спасати людей від рабства зла та гріха. До церкви Небесної, торжествуючої, належать ті, котрі відійшли в царство добра і любові перемігши зло.

       І члени земної Церкви, і праведники в Царстві Небеснім, всі християни складають Єдину Неподільну Вселенську Церкву, Голова Котрої – Господь Ісус Христос. Небесна церква наближається до нас, наповнює наші серця любов’ю і радістю. В храмах святі посилають нам через свої ікони благодать Небесної Церкви. Сам Христос спаситель в таїнстві Євхаристії перебуває з нами. В Ньому всі ми єдині, живі та мертві. Для Нього всі ми живі, а смерть – це тільки поріг, за котрим душа людини безпосередньо підпорядковується Богові: «Бог не є Богом мертвих, але живих, бо у Нього всі живі» (Лк.20.38) – свідчить Євангліє.

       Той хто на землі щиро вірив, виконував Слово Боже, творив добро, примножував любов, той у вічному житті стає причасником вічної радості, стає членом Небесної Церкви. А хто своє земне життя провів у гріхах, той не зможе увійти в Небесну радість, той відходить в темряву кромішню, тобто пекло.

       Святій Церкві дана велика сила, через посередництво молитви і особливо таїнства Євхаристії позбавляти душі померлих від їх тяжкої участі. Наші молитви потрібні померлим. Вони з надією очікують святих молитов, бо тільки живі можуть допомогти їм у вічному спасінні.

        В православному молитвослові поміщені особливі молитви за померлих. І не слід їх опускати під час ранішньої і вечірньої молитви. Померлі наші рідні і близькі, сподобилися радості з Господом в Царстві слави, у відповідь на наші молитви допомагають нам, і ми відчуваємо їх живу присутність і допомогу. Святитель Іоан Золотоустий говорить: «Недаремні бувають приношення за померлих, недаремні молитви, недаремна милостиня – все це встановив Святий Дух, щоб ми отримували користь один через одного».

       Дорогі брати і сестри молімося частіше про спокій спочилих душ звершуймо наслідуючи добрі  діла в пам'ять померлих, щоб і нам увійти в Царство Небесне.

СВЯЩ. ІВАН ГОЛУБ. ВИКЛАДАЧ ЛПБА УПЦ КП.

Переглядів: 570 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz