Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 22:05

Головна » 2016 » Вересень » 23 » СИЛА РОЗП’ЯТТЯ
18:16
СИЛА РОЗП’ЯТТЯ

Результат пошуку зображень за запитом "СИЛА РОЗП’ЯТТЯ"СИЛА РОЗП’ЯТТЯ

Науковець експерементально довів, що деякі продукти мироточення справді мають лікувальні властивості

Дедалі частіше нам доводиться чути, що в монастирях, церквах “плачуть” ікони та інші релігійні предмети. Рідині, яка виділяється, — миру здавна приписували надзвичайну силу. Ним змащують хворі місця і навіть споживають, щоб оздоровитися.

Закарпатському вченому Михайлу Лазорику вперше експериментально вдалося довести, що продукти мироточення є не лише безпечними для здоров’я людини, вони можуть блокувати ріст грибків та бактерій, тобто мають лікувальні властивості!

— Я та мої однодумці розробили спосіб, який дозволяє визначити безпечність продуктів мироточення з допомогою мікробіологічних досліджень, розповідає Михайло Іванович. – Нещодавно ми отримали патент на винахід «Спосіб Лазорика — Ананченка визначення ступеня безпечності продуктів мироточення поетапними мікробіологічними дослідженнями».

Що спонукало вас узятися за дослідження рідини, яка виділяється із предметів, — мироточення?

Мироточення — це поява світлої оліїстої вологи з приємним запахом на іконах, мощах святих. Воно є досить поширеним явищем у християнських конфесіях і викликає великий інтерес у віруючих, які часто хочуть не тільки торкнутися цієї рідини, але й спожити її.

Було поставлене завдання розробити доступний метод визначення ступеня безпечності продуктів мироточення поетапними мікробіологічними дослідженнями. Адже широке й безконтрольне споживання як натуральних, так і фальсифікованих продуктів мироточення може стати причиною побічних реакцій та ускладнень. Та й ажіотаж довкола них викликає появу фальсифікатів, на цьому спритники заробляють гроші. На жаль, питанню безпеки використання та споживання продуктів мироточення уваги не приділяють ні церква, ні держава.

 

—      Що стало об’єктом досліджень?

—      Настоятель монастиря, що в селі Кибляри Ужгородського району Закарпатської області, отець Микола Ананченко звернувся з проханням провести наукове дослідження рідини з предметів культу, які почали мироточити у монастирі. Влітку минулого року в келії, де проживала та молилася сестра Єлизавета, з’явився приємний запах. Потім на деяких предметах помітили росу, вони почали інтенсивно виділяти рідину. З трьох таких предметів й було взято матеріал для досліджень — з каменя Почаївської лаври, який почав мироточити в монастирі, з невеликого настільного хреста із розп’ятим Ісусом Христом та з ікони “Виправдання загиблих”. Взірці були передані для дослідження анонімними. Тобто ті, хто проводив їх, знали лише номери взірців.

—      Яким чином проводили, дослідження?

—      Для безпечності продуктів мироточення було вибрано мікробіологічні методи. Вони є доступними, бо санітарно епідеміологічні станції і лабораторії при них функціонують у кожному районі та області.

Кожен взірець передбачав поетапну перевірку на 5 ступенів безпечності. На першому фахівці визначали присутність в об’єктах бактерій та грибків посівом матеріалу на чашки з середовищем Мюллера-Гінтона. Якщо після посіву продуктів мироточення на чашках через добу або дві доби виростала мікробна флора або грибки, то це свідчило про те, що речовина здатна заразити пацієнта. Тобто, що безпечність є нульовою і продукт мироточення може бути шкідливим. Відсутність росту бактеріальної флори при посівах на середовище Мюллера-Гінтона вказувала на перший ступінь безпечності продукту.

На другому етапі проводили посів бактерій або грибків на спеціальні середовища й наносили на них краплю продукту мироточення. Через добу та 2 доби переглядали чашку й визначали, чи на місці краплі присутній або ж відсутній ріст бактерій або грибка. Якщо навколо внесеної краплі продукту мироточення бактерії або грибки не ростуть, то це свідчило, що продукт мироточення блокує ріст окремих штамів, отже він має бактерицидні властивості й другий ступінь безпечності.

Здатність продукту мироточення блокувати ріст 2 і більше штамів бактерій або грибків на середовищах ми оцінили як третій ступінь безпечності. Для цього його розвели в стерильному фізіологічному розчині (0,85% розчин кухонної солі у воді, який не пошкоджує і не порушує життєдіяльності бактерій та грибків).

Блокаду росту лише одного штаму бактерії або лише одного виду грибка розбавленим стерильним фізіологічним розчином продукту мироточення і: 10 і вище оцінили як четвертий ступінь безпечності, що вказує на його високу бактерицидну дію. А наявність блокади бактерій двох і більше штамів або двох штамів грибків, або одного штаму бактерії і одного штаму грибка розбавленням 1:10 і більш високим (1:20, 1:30) — як п’ятий ступить безпечності продукту мироточення.

—      І які результати вдалося одержати?

—      Усі взірці не дали росту бактерій та грибків, що відповідає першому ступеню безпечності. Тобто вони можуть бути допущені до контактування з людьми.

На всіх подальших етапах, зокрема й на п’ятому, лише один взірець – рідина з розп’яття блокував ріст 2 штамів та бактерій. Тобто він показав високу бактерицидну дію й лікувальні властивості.

Треба сказати, шо цей взірець при використанні в екстремальних умовах довів і свою клінічну ефективність. Уже під час проведення мікробіологічних досліджень у Мукачівську обласну дитячу лікарню поступив півторарічний хлопчик, який при падінні травмував голову з переломами кісток черепа та крововиливами в мозок. Стан дитини був дуже важким, хлопчик перебував у комі і був на апараті штучного дихання. Лікарі вважали дитину безнадійною і готувалися відключити пацієнта від апарата. Батьки одержали продукт мироточення з настільного хреста із розп’ятим Ісусом Христом. Спробу батьків змастити чоло дитини продуктом мироточення лікарі сприйняли з єхидством, але не заборонили. Відразу після помазання дитина почала самостійно дихати і на наступний день була виписана додому. Інакше, як дивом, це не назвеш.

—      Чому не всі продукти мироточення показали однакову дію?

—      Нам важко це зрозуміти, але виявляється, все, що пов’язано з Христом, має більшу силу. У даному випадку йдеться про силу розп’яття.

—      Чому мироточать церковні предмети?

—      Існують богословські та наукові пояснення цього феномену.

Я вважаю, що мироточення — це особливий спосіб матеріалізації молитов. Богослови для терміна “матеріалізація” використовують термін “воплочення слова”. Молитви мають чіткі частотно-хвильові й польові фізичні характеристики, які викликають позитивний вплив на людину і, зокрема, на динаміку показників клітин крові, на що ми ще у 2007 році одержали патент на винахід.

Останнім часом почастішали випадки мироточення ікон та інших релігійних предметів. Думаю, це не випадково. Бог хоче нас про щось попередити, щось нам сказати. Можливо, посилає нам такі дива, щоб ми більше вірили та молилися.

Леся ЯСИНЧУК

Переглядів: 453 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz