Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 09:33

Головна » 2013 » Квітень » 2 » БОГ Є ЛЮБОВ
18:23
БОГ Є ЛЮБОВ

БОГ Є ЛЮБОВ

       Бог – Любов, а Любов завжди хоче поділитися любов’ю, віддати себе комусь, зробити когось щасливим.

       «Бог любов’ю вічною полюбив нас» (Єрем.31.3). Свою любов до нас Бог виділяє найперше через близьких і добре знайомих нам людей. Найперше це наші батьки потім вчителі та наші духовні отці.

       Зазвичай ми любимо своїх батьків, котрі для нас є безперечними авторитетами особливо це яскраво видно у ранньому дитинстві, адже вони привели нас у цей прекрасний світ, попри те що у цьому світі є свої недоліки з якими людина стикається впродовж свого земного життя. Але наскільки більшою повинна бути наша любов до нашого Небесного Творця. Наші батьки лише співпрацюють з  Божою життєдайною силою в творені тіла дитини, але життя дитини походить тільки від Отця Небесного, Він є єдиною причиною усякого життя. Ця любов Божа є безмежною не тільки тому, що охоплює всі створіння, не тільки тому що Бог любить кожного з нас і влаштовує все, щоб було якнайкориснішим і помічним для нас у змаганні до вічного щастя в царстві Небесному.

       Як гарно висловлюється наша українська приказка, що «Без Бога, ані до порога», це дійсно так. Якщо б Бог відвернувся від нас і відняв від нас Свою життєдайну силу то ми б перетворилися у ніщо. Господь Бог співпрацює з нами у всіх обставинах нашого життя тобто із кожним нашим ділом і словом, думкою і бажанням, так що без Його допомоги ми не змогли б ступити навіть і одного кроку, не могли б сказати жодного слова. Господь розподіляє свої благодіяння так мудро і доцільно, що без насилля, без примусу приводить нас до Себе і тим самим схиляє нас до спасіння наших безсмертних душ.

       Він  неначе добра й милосердна мати бере нас за руку і веде нас цією тернистою життєвою стежиною до нашої цілі впродовж нашого життя. Якщо ми втомлюємося Він наче добрий пастир бере на свої рамена й переносить нас коли ми втомлені, зневірені чи нещасливі. Господь допомагає нам перебороти всілякі перешкоди і ніколи не відмовляє нам у Своїй допомозі. Так само як земні батьки підтримують свою маленьку дитину коли вона робить свої перші кроки, так само і Господь Бог підтримує нас у важких хвилинах нашого життя, а коли дитина зміцніє і вже міцно стоїть на ногах батьки відпускають свої руки і дитина робить кілька кроків самостійно, але вони не спускають з дитини очей, а коли виникає якась небезпека вони поспішають на допомогу і підтримують свою дитину. Подібно чинить і Отець Небесний через Свою любов до нас Він ніколи не спускає з нас свого Всевидячого Божого ока у хвилину небезпеки та вагання Господь негайно приходить нам на допомогу, щоб нас підтримати і провадити далі дорогою спасіння.

       Кожна людина повинна розуміти, що від Божої опіки залежить життя всього створіння яке існує на світі, а найперше від Нього залежить життя людини. Підтвердженням цього є ось такі слова 103 Псалма: «Коли ти дав їм, зберуть, коли ти відкрив руку твою, все наповниться благости, коли ж ти відвернеш лице вони затривожаться, забереш їхній дух то щезнуть і повернуться у свій прах» (Пс.103.29-30). Із цих слів Псалмопівця видно, що все залежить від Господа Бога який є Творцем всього, і все потребує Його підтримки, адже все що існує у світі залежить від Його безмежної любові та милосердя, від Його Божої все щедрої руки.

       Але ми чомусь сприймаємо Божу допомогу, Божі дари як, щось буденне і звичайне.  дуже рідко, а можливо і ніколи не задумуємося чому Господь все це для нас робить.

       Господь посилає нам Свої благодійства тому, що безмежно нас любить. Про безмежну Божу любов говорить Святе Письмо, що «Бог так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного віддав, щоб кожен, хто вірує в Нього не загинув, а мав життя вічне. Бо не послав Бог Сина в світ, щоб світ судити, але щоб ним світ спасти» (Ін.3.16-17). Бог не залишає кожної людини котра бажає спасіння, також Господь чекає і на навернення грішників. Він устами пророка говорить: «Слово Господнє, я не бажаю смерті грішника, але бажаю, щоб він відвернувся від своєї поведінки і жив» (Єз.33.10). З безмежної любові до нас Господь Бог прощає нам всі наші провини Він любить нас набагато більше ніж наші земні батьки, бо як вже було сказано, що з метою нашого відкуплення Він жертвує за нас свого Сина – Бога, який у Святій Тайні Євхаристії дає нам споживати Своє Пресвяте Тіло і Чесну Свою Кров яку Він пролив за життя світу і спасіння. Завдяки споживанню Тіла і Крові Спасителя ми стаємо улюбленими дітьми Божими. Він викупив нас, що заплутались у гріховних тенетах і віддалились від Нього, надзвичайно дорогою ціною, Кров’ю Свого Єдинородного Сина і нашого Господа Ісуса Христа. Про це відкуплення людського роду нагадує у своєму посланні апостол Петро коли говорить: «Знайте, що не тлінним золотом чи сріблом ви були визволені від вашого суєтного життя, переданого вам від батьків, а дорогоцінною Кров’ю Христа, як непорочного і чистого Агнця» (1Петр.1.18).

       У Святому Письмі ми можемо знайти дуже багато свідчень проте, що Божа любов нас не покине, що Отець Небесний, не залишить нас безпомічними, адже наш Божественний Спаситель сказав: «Я і Отець – єдине» (Ін.10.30), «Я в Отці, а Отець в мені? Слова, які Я кажу, не від Себе кажу…» (Ін.14.9-10).

       В іншому місці єванглії від Іоана ми знаходимо слова Спасителя: «Істинно, істинно кажу вам: чого б ви не попросили в Отця в ім’я моє, дасть вам» (Ін.16.23), які закликають нас до молитви. Тож ми повинні прислухатись до цих слів нашого Спасителя і через молитву не тільки просити Бога про певні для нас благодійства, але й дякувати Йому за безмежну любов до нас грішних.

       Живучи у цьому світі ми перебуваємо у різних життєвих обставинах, але ми ніколи не повинні забувати про Бога, особливо це стосується того часу коли ми переносимо деякі життєві негаразди, ми повинні просити Бога в ім’я Його Єдинородного Сина і Господа нашого Ісуса Христа, щоб Він дав нам силу гідно без нарікання перенести всі життєві випробовування, адже будь-яке терпіння це маленька частичка, маленька піщинка тих терпінь і страждань які переніс сам Спаситель, щоб визволити нас від гріховних діл диявола та вічного прокляття і вічної смерті.

       Тож провадьмо життя з Богом і Бог буде завжди з нами на віки.

СВЯЩ. ІВАН ГОЛУБ. ВИКЛАДАЧ ЛПБА УПЦ КП.

Переглядів: 571 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz