Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 22:57

Головна » 2013 » Квітень » 20 » практичні поради
14:24
практичні поради

ПОРАДИ ЯК ЗБЕРЕГТИ ШЛЮБ

       В сучасний період існування Українського суспільства чи не найбільш актуальною є проблема збереження українських християнських родин. Адже буде міцна сім'я – будуть міцні церква і держава. На жаль, з різних причин майже третя частина українських сімей розпадаються. Серед причин часто називають безробіття, коли в пошуках праці дружина, або чоловік покидає дім, родину і їде за кордон на заробітки. Але зароблені гроші дуже часто не приносять омріяного щастя. Коли чоловік залишається сам, то за прислані важко зароблені дружиною гроші у гіршому випадку спивається, або й знаходить іншу. Подібне відбувається і жінками які залишаються на самоті і також шукають розради в алкоголі або в обіймах іншого чоловіка. Також трапляється, що й жінка чи чоловік забуває про чоловіка чи дружину, дітей, стареньких батьків задля престарілих грошовитих синьйора чи синьйори.

       Нерідко й молоді після кількох місяців, або років спільного життя розбігаються, а причина зазвичай стандартна: не зійшлися характерами. Саме таким необхідно нагадати: а коли зустрічалися, обнімалися, цілувалися, то характерами сходилися? Та коли свято скінчилося і почалися перші життєві випробування – раптом усе щезло і погасло. Молоді люди чомусь дуже легко і швидко забувають про ту клятву, яку давали на Святому Євангелії, — залишатися разом у всіх життєвих перепетіях аж до смерті.

       Тож у цій коротенькій праці спробую висвітлити причини які призводять до розірвання відносин і спробую надати деякі поради всім тим, у кого в сім'ї напружена ситуація й подружжя хоч і говорить однією мовою, та не розуміє одне одного.

       Уявімо собі таку ситуацію, якось за сніданком чоловік глянув на дружину чи дружина на чоловіка, і його чи її обпекла думка: «Я більше не кохаю її, чи його. І навіщо я одружився, чи одружилася з цією жінкою, чи з цим чоловіком?». Більшість з нас хочуть, щоб наша дружина чи чоловік назавжди зберегли свою фізичну та емоційну привабливість. Але з часом відбувається щось дивне: ми змінюємося. І коли змінюється те, що колись приваблювало нас, то ми повинні замінити його чимось кращим. Коли ви втратили ці позитивні риси, то кохання може легко перетворитися у байдужість.

       Будучи зарученими, ви проводили разом відносно небагато часу. А після весілля все швидко змінилося. Тому що ваші особисті інтереси ставали для вас найважливішими. Серед таких обставин не потрібно було довго чекати, щоб велике кохання почало гаснути. І тому інша жінка чи чоловік має переваги. Жінка на стороні пропонує вашому чоловікові привабливість, яку ви в його очах вже втратили. Вона може легко викликати глибокі романтичні почуття, які ваш чоловік мав би виявляти до вас. За той короткий час, який ви провели разом, ви обоє могли б перемагати свою егоїстичну натуру і показати себе з найкращого боку.

       Не дозволяйте коханню згаснути! Існує багато можливостей це зробити, і цей полум’яний вогонь кохання у першу чергу належить підтримувати жінці, як дружині, як матері та в решті решт як хранительниці домашнього затишку, щоб знову привабити свого чоловіка, дайте йому зрозуміти, що ви його кохаєте і намагаєтеся повсякчас виявити йому своє кохання. І ваші старання не залишаться непоміченими і незабаром ви, будете задоволені, коли одного ранку прокинетесь зі сну, а ваш чоловік цілує вас у щічку і приносить горнятко чаю чи кави.

       Напевно, що є тисячі можливостей дати привід для зміцнення шлюбу, але до кожної сім’ї повинен бути свій індивідуальний підхід, адже у світі немає однакових людей.  Як жінка так і чоловік повинні робити для своїх половинок приємність. Вам просто треба знати, що приносить радість вашому чоловікові чи дружині. Не очікуйте відразу похвали за свої старання, рано чи пізно похвала прийде і кохання не згасне у ваших родинах.

       Найперше, будьте врівноважені. Ніщо не є настільки важливим для вас і вашої сім'ї, як добрі, щирі стосунки з чоловіком чи дружиною. Своєю врівноваженістю ви можете показати один одному, що чоловік чи дружина є для вас є чимось особливим, і підтримати «вогонь» ваших стосунків. Якщо ви повертаєтесь додому і бачите, що ваш партнер готовий відкласти свої справи, щоб спокійно поговорити,  я переконаний, що кожен з вас відчує, що його люблять і шанують.

       Дуже часто чоловіки говорять: «Коли я повертаюся пізно ввечері додому після важкого дня, тоді для мене дуже важливо, якщо моя дружина ще не спить і готова слухати, що я розповідаю їй про свій робочий день. Тоді це створює відчуття, що я для неї важливий, і це поглиблює моє кохання до неї». Отже, чоловік буде виявляти свою прихильність до тих, хто реагує на нього, і уникатиме тих, які не роблять цього.

       Особливо хочеться звернутися до дружин: будьте відкритими і готовими на вчинки. Бог дав вам розум і почуття, і Він не бажає, щоб ваш чоловік знущався з вас. Пам'ятайте і те, що у подружжі не відбувається одночасно підпорядкування обох партнерів. Хтось мусить бути першим. Уважно слухайте, що говорить ваш чоловік, вислуховуйте його спокійно, без негативних реакцій. Не намагайтеся «прочитати» його думки. Дуже багато жінок вважають, ніби вони настільки добре знають своїх чоловіків, що наперед знають, що вони їм скажуть. Якщо замість невдоволення і образ ви навчитесь поступатися своєму чоловікові, то тим самим зміцните його впевненість у собі і почуття власної гідності. А завдяки цьому зміцниться і його кохання до вас.

       Також бережіть свій шлюб від одноманітності, старайтеся в міру можливості урізноманітнювати своє життя, адже в житті буває багато різних несподіванок ми дуже часто зустрічаємося з незвичайним, новим, несподіваним. Тому не дивно, що коли молоді пари не підготовлені до таких несподіванок, на жаль дуже швидко розпадаються. Адже навколо нас відбувається так багато змін. Якщо дружина завжди може передбачити настрій свого чоловіка, а чоловік - настрій дружини, то невдовзі в такому шлюбі можуть виникнути проблеми.

       Зміни – це «приправа» в нашому житті. Отже, «приправте», його. Намагайтеся позбутися того, що розділяє вас. Пам'ятайте, що кожного разу, коли ви прикро вражаєте свого чоловіка чи дружину і нічого не робите, щоб запобігти цьому, то між вами виростає стіна. її може зруйнувати лише ваше вибачення. Пригадайте собі щонайменше останні кілька випадків, коли ви образили свою «половинку». Попросіть у неї вибачення. Надзвичайно важливий крок до зрілої поведінки у сімейному житті ми зробимо тоді, коли навчимося визнавати свої помилки. Коли ми просимо один в одного пробачення, то не лише позбуваємось образи, але й здобуваємо повагу в очах іншого. Бо не лише Бог любить покірливих, люди також (Як.4,6).

       Дружина завжди повинна залишатися бажаною для свого чоловіка. У книзі Приповідок є таке висловлювання: «Хто голодний, тому й гірке солодке, хто ситий, тому й мед не смакує» (Прип.27,7). Яке влучне висловлювання про людську природу. Кожна людина схильна думати про те, чого ми не можемо мати, а от те чого ми вже досягнули, відходить на другий план і видається нам не вартим уваги.

       Дуже часто в житті ми можемо спостерігати ситуацію коли чоловіки відсувають все на другий план для того, щоб добитися жінки, з якою вони хочуть одружитися. На жаль, дуже часто після весілля вони вже не відчувають цього бажання і цілком занурюються у свої плани. Але якщо жінка будете зберігати за собою певну незалежність і продемонструє, що він – не єдина мета її життя, то це спонукатиме його знову добиватися її. Тут доречною є розповідь одного молодого чоловіка: «Перед тим, як ми одружилися, я протягом чотирьох років періодично час від часу зустрічався зі своєю майбутньою дружиною. Здавалося, що вона завжди має час. Я міг терміново попросити її про зустріч, і вона завжди була готова прийти. З нею було приємно розмовляти, і тому я любив проводити час із нею. А одного разу я довідався, що вона зустрічалася з іншим хлопцем. Невідомо чому, але у мене з'явилося сильне почуття до неї. Я подумав, що можу втратити її й почав добиватися її з усіх сил – аж поки не стали перед вівтарем. Але коли ми одружилися, це бажання зникло для нас обох: нам було нецікаво. Ми це усвідомили і постарались подолати цю нецікавість, тож навіть сьогодні моя дружина залишається бажаною для мене. Я знаю, що її щастя залежить не від мене одного. Вона має глибоку віру в Бога і у всіх своїх сподіваннях покладається саме на Нього. Я бажав би, щоб усі молоді подружжя свої сподівання покладали саме на Господа Бога, тоді, очевидно,, що і вони позбудуться багатьох непорозумінь на цій землі». Вочевидь, у цій сім'ї знають секрети сімейного щастя.

       До цих слів цього невідомого чоловіка важко щось додати, але хотілося б нагадати, що для того, щоб сім’я була міцною найперше потрібна взаємоповага та взаєморозуміння одне одного, але основним чинником благополуччя в будь-якій родині є любов.

Опрацьовано свящ. Іваном Голубом.

Переглядів: 481 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz