Шукайте спершу Царство Боже
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 116

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 22:27

Головна » 2013 » Квітень » 30 » привітання
14:06
привітання

   ПРИВІТАННЯ НА ПАСХУ

                                                             «Христос воскрес із мертвих Смертю смерть подолав і тим, що в гробах життя дарував»

(Тропар Пасхи)

       Ось такі слова радості лунають сьогодні після днів смутку коли Церква оплакувала страждання і смерть Спасителя.

       Безперечно з усіх великих свят церковного року найбільш давнє, урочисте та радісне є свято Воскресіння Христового. На Пасхальній утрені співається, що це «Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств» (8 пісня Пасхального канону).

       Також велич цього свята підкреслюють Святі Отці Церкви Христової. Наприклад святий Григорій Богослов у своєму Пасхальному слові сказав: «Пасха в нас це празників празник і торжество торжеств, яке настільки перевищує всі інші торжества, не тільки людські, але й Христові, що в Його честь відбуваються, наскільки сонце перевищує зорі».

       Про велич цього свята висловлюється і святий Іоан Золотоустий, який у своїй проповіді на Пасху виголошує:

        «Де твоє смерте жало? Де твоя аде перемога? Воскрес Христос і ти провалився! Воскрес Христос, впали демони! Воскрес Христос, і радіють ангели! Воскрес Христос, і життя панує! Воскрес Христос, і немає ні одного мерця в гробі, бо Христос воскрес із мертвих і став первістком померлих».

       Дорогі у Христі брати і сестри Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа дає нам переконливий доказ Його Божества. Коли фарисеї і книжники домагалися від Христа знаку, що Він Син Божий, то Він їм відповів, що не одержать іншого знаку, як знак пророка Іони: «Як Іона був у нутрі кита три дні і три ночі, так буде Син Чоловічий у лоні землі три дні і три ночі» (Мф.12.40). І так сталося, третього дня по Його смерті настало світле Воскресіння Христове. Воскресіння – це фундамент нашої віри. Христова наука не мала б ніякого значення, якщо б так часто передбачуване Ним воскресіння не здійснилося? Апостоли проповідуючи Святе Євангліє, дуже часто посилалися на Христове Воскресіння, як на найсильніший доказ правдивості науки Христової. Зокрема апостол Павло говорить: «Коли Христос не воскрес, то марна проповідь наша, то марна і віра ваша… Але ж Христос таки справді воскрес із мертвих первісток померлих» (1Кор.15.14-20). Тому можна зробити висновок, що правда про Христове Воскресіння та християнська релігія є нерозривно злитими.

      Для нас православних християн Христове воскресіння, є певною запорукою, що колись і ми воскреснемо до нового світлого і вічного життя. Сам Христос запевняє нас про це ось такими словами: «Бо надходить час, коли всі, хто в гробах, почують голос Сина Божого, і вийдуть ті, що добро чинили, на воскресіння життя. А ті, що зло чинили, воскреснуть на суд… Така бо воля мого Отця, щоб кожен, хто Сина бачить і вірує в Нього, жив життям вічним, і щоб Я воскресив його останнього дня» (Ін.5.28-6.40).

       Вітаючи всіх Вас та Ваші родини із СВІТЛИМ ХРИСТОВИМ ВОСКРЕСІННЯМ заохочую ходіть відважно у світлі воскреслого Господа, бо коли хтось у день ходить той не спотикається (Ін.11.9). А Великдень «це день, що його створив Господь, возрадуємося і возвеселімся в нім» (Пс.117.24). Нехай світла перемога Пасхи Христової просвічує ваші життєві шляхи, а світло Воскреслого Господа перебуває завжди з усіма вами

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

 З ПОВАГОЮ СВЯЩ. ІВАН ГОЛУБ

Переглядів: 508 | Додав: oivanholub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz